Lär dig mer om mänsklig kvalitetsutveckling

Kvalitet är idag mer viktigt än någonsin. Ändå misslyckas många kvalitetsinitiativ och traditionell kvalitetsstyrning ses inte alltid som en lösning. Missa inte föreläsningsserien om Mänsklig Kvalitetsutveckling!

Kunskapsförbundet Väst sänder live via Facebook och via videolänk till flera städer i Sverige, Norge och Danmark. Föreläsningen är kostnadsfri!

Fredag 6 oktober

8:30-9:00 Mingel och kaffe
9:00-10:30 Föreläsning
Anmäl dig senast 4 oktober

Vänersborg, Vänerparken 5, Sal 358-Telebild (anmäl dig här)
Facebook Live

Fredag 13 oktober

8:30-9:00 Mingel och kaffe
9:00-10:30 Föreläsning
Anmäl dig senast 11 oktober

Vänersborg, Vänerparken 5, Sal 358-Telebild (anmäl dig här)
Facebook Live

Kvalitet är idag mer viktigt än någonsin. Oavsett om man arbetar inom det privata näringslivet eller inom offentlig sektor är det avgörande såväl för meningsfullheten i det man gör som för långsiktig verksamhet. Ändå misslyckas många kvalitetsinitiativ och traditionell kvalitetsstyrning ses inte alltid som en lösning.

Anledningen kan vara att den traditionella kvalitetsteorin är alltför ensidigt tekniskt inriktad. Kvalitet måste skapas av människor, för människor. Utan förståelse för mänskliga känslor, relationer och drömmar kommer man aldrig att kunna skapa bestående kvalitetsförbättringar.

Högupplösta porträtt, oredigerade

Yvonne Lagrosen är docent i kvalitetsteknik och kvalitetsutveckling vid Högskolan Väst. Hennes intresseområden är kvalitetsutveckling och organisatoriskt lärande inom såväl tjänsteföretag och offentlig sektor som tillverkningsindustrin. Speciellt har hon studerat hotell och SPA-branschen, hur ett effektivt lärande kan skapas där. Hon intresserar sig för hur lärandet och ledarskapet vid en organisation inverkar på kvalitetsutvecklingen och hur kvalitetsarbete kan inverka positivt på anställdas hälsa.

Föreläsningen är en del av EU-projektet KOBRA. Läs mer om projektet här.