Svenskar hittar nya möjligheter efter besök i Danmark

Boråsregionens Vuxenutbildning, Campus Västra Skaraborg och Skaraborgs kommunalförbund besökte den danska staden Randers och utbildningsaktörerna Tradium och Mercantec, som också är partners i projektet KOBRA.

På programmet stod bland annat företagsbesök och en tur hos Erherv Randers, för att tala om samarbete mellan utbildningsinstitutioner, om jobbcenter och yrkesråd, något som de svenska besökarna också arbetar med. Under dag två fick besökarna en rundtur hos Tradium och en demonstration av deras nya lasersvets.

– Jag ser möjligheter till erfarenhetsutbyte här och även möjligheter för olika utbildningsanordnare och företagare i Skaraborg att ta till sig ny teknik, säger Mikael Hultberg, kompetensmäklare på Skaraborgs kommunalförbund.

Han tillägger också att många svenska utbildningsanordnare skulle vilja ha tillgång till samma möjligheter och lokaler som Tradium har.

– Det var fantastiskt fint, säger Mikael Hultberg.

Besöket var en del av KOBRAs aktivitet Jobbskuggning, där partners i projektet delar erfarenheter över gränserna för att knyta kontakter och hitta nya samarbeten.

Mikael Rasmussen på Tradium var också nöjd med utbytet med svenskarna:

– Det har været et par meget lærerige dage, med masser af erfaringsudveksling, säger han.

26233707_10214605777609112_491331229548809412_o

 

jobbskuggning-randers

Se mer om Tradiums nya lasersvets: