Open learning på Viden Djurs

open learing

Viden Djurs har i efteråret snakket med en del virksomheder og spurgt hvad det egentlig er, der er behov for, når vi snakker digitalisering. Vores snak med virksomhederne og medarbejderne har ført til vores nye koncept ”Open learning” – fleksible IT-kurser, som tager udgangspunkt i deltagernes behov. Alle deltagere interviewes af underviser, inden de melder sig til, så vi sikrer os, at vi ramme behovet nogenlunde præcist og vi udnytter fleksibiliteten i AMU-kurserne maksimalt. Ydermere kompetenceafklares deltagerne, når de møder frem på kurset.

Vores udgangspunkt var nok, at vi ville få svært ved at tilfredsstille de meget specielle og specifikke behov i virksomhederne.

Men vores undersøgelser viste, at det klarer leverandørerne på korte oplæringskurser i virksomheden. Men der er et stort behov for mere generelle IT-kompetencer og det kan AMU-kurserne fint dække, hvis man griber det lidt fleksibelt an og finder en omstillingsparat underviser

På billedet ses deltagere fra forskellige virksomheder på Djursland, bl.a. BP electric, Scanpan, Frisinette, Terma, m.fl. Alle virksomheder, der er rigtig godt med på det digitale område. Som Torben, Planlægningskoordinator på Terma med 34 års anciennitet udtaler:

”Jeg har jo modtaget en masse data på mit arbejde. Hidtil har jeg selvfølgelig læst de data, jeg har fået, men efter 4 dage på kursus er jeg blevet i stand til at åbne og redigere de data, jeg får, og sågar finde fejl i dem og rette dem. Jeg har faktisk fået mod på selv at bruge IT til mine egne opgaver”