Videos

Morgondagens teknik för utbildning

Hur kommer utbildning att förändras i framtiden genom nya digitala tekniker? Campus Västra Skaraborg förde samman utbildningsaktörer med IT-företag.

Titta live: Interkulturell Kommunikasjon

Föreläsning med Bjørg Aambø Østby, live på Facebook och YouTube!

Så matchas nyanlända med svenska företag

Hur kan företagen få tag i rätt kompetens samtidigt som nyanlända kommer in på arbetsmarknaden? Det var frågan när företag, föreningar och Alingsås kommun träffades för en workshop på Utbildningens hus i oktober.

Följ med NAV på företagsbesök

    För att ta reda på företagens kompetensbehov gör kompetensmäklarna inom KOBRA besök hos de lokala företagarna. Vi följde med NAV Larvik ut till två arbetsplatser inom besöksnäringen.

Kompetensmäklarna tar tempen på företagens behov

Kompetensmäklarna i KOBRA är på plats hos företagen för att ta reda på vad de behöver för kompetens nu och i framtiden. De är en länk mellan företag, utbildningsaktörer och arbetsmarknadssystemet. Vi följde med när deltagare från alla tre länderna i KOBRA träffades i Frederikshavn för att lära varandra och bli ännu bättre på att ...

Nu undersöks den danska arbetsmarknaden

I Danmark går analysarbetet inom KOBRA raskt framåt. Bland annat är man redo att börja med tredje rundan av sin företagspanel, som ska svara på frågor om arbetsmarknadens behov av kompetens.

Vill du lära dig mer om sociala medier?

Boråsregionens Vuxenutbildning har livestreamat en föreläsning om sociala medier genom KOBRA:s facebooksida. Livesändningen följdes av tittare i Sverige och Danmark.